Volumkalkulator for flytting

Det er viktig å finne riktig størrelse på flyttelasset

Ps! Kalkulatoren er under oppdatering.

Flyttebyråer må tilpasse riktig flyttebil etter hvor stort er flyttelasset og vekten. De fleste mindre flyttebedrifter har bare 12-20 kubikk varebiler og må ofte kjøre to ganger hvis leiligheten er over 50 - 60 kvadratmeter. Ofte er det dårlig tilgang, liten plass, enveiskjørte gater i byer der de minste flyttebilene er mest praktisk . Hvis du skal flytte langt, spør flyttebyrået har stor nok flyttebil. 

Viktig informasjon om størrelser og flyttebil!

Les dette først. Husk at det finnes forskjellige størrelser på bord, stoler, esker, o.l. Hvis du ikke finner noe som passer akkurat av det du har på volumkalkulatoren så velg noe annet som er tilnærmet størrelsen.

Vær obs på at det kan variere litt pluss minus fra slike kalkulatorer, men de gir deg ihvertfall en viss ide. Ikke glem også at hvis du kommer frem til at du har 15 kubikkmeter med flyttelass så vil det være viktig at bilen må være hakket over eller minst 20 kbm stor lastekapasitet bak i skapet på flyttebilen.

En annen måte å regne ut størrelsen uten å bruke kalkulatorer er å dele kvadratmeter med 3 så får du kubikkmeter. For eksempel, en leilighet er 90 kvm stor, vanlig møblert. Da har den cirka 30 kubikkmeter med flyttelass!

2 turer med flyttebilen?

Uansett forhør deg med ditt flyttebyrå slik at du / dere får en riktig stor nok bil som skal lastes. Uansett om bilen blir for liten kan det være mest praktisk å kjøre 2 ganger for ikke å bli overlastet i den nye boligen på flyttedagen. Det betyr at du kan sette de første tingene eller de store møblene på rett plass før bil nummer 2 kommer.

Parkering ved inngangen

Det er oftes vanskelig med parkering. Ikke nok plass for bilen eller en stor lastebil må parkere lengre unna. Da lønner det seg ikke å ha stor flyttebil. Tiden går lengre og flyttebyråene vil ha mer betaling. Hvis mulig prøv å sette av plass / reservere 2-3 parkeringsplasser slik at du er sikret at flyttebilen kommer nærmest mulig inngangspartiet. Hør først med flyttebyrået eller parkeringetaten hvis du er usikker.