Flytting har aldri vært enklere

Flytting - Tips og triks

Flytting kan være en stressende opplevelse for både private og bedrifter. Men med riktig planlegging og forberedelser kan du gjøre flyttingen så enkel og smertefri som mulig. Her er noen tips og triks fra Flyttealliansen for å hjelpe deg med å gjøre flyttingen til en suksess.

Hva vi kan hjelpe deg med?

1. Oversikt flyttebiler og hjelpere

Flyttere
Flyttere

Se flyttebiler og hjelpere nær deg i en 10 km radius. Gjør en forhåndsbestilling eller bestill direkte på appen Flytteappen! 

2. Serviceinnstilte flyttekonsulenter

Flyttekonsulent
Flyttekonsulent

Alle flyttebyråer og hjelpere er verifisert slik at du kan forvente flyttekonsulenter som er fysisk sterke og serviceinnstilte.

3. Forsiktig behandlig av flyttelasset

Flyttelass
Flyttelass

Skånsom behandling av ditt flyttegods når de flytter inn og ut fra boligen, flyttebilen, lageret eller hvor som helst.

Hvordan fungerer flytteprosessene?

Flyttappen! En tretrinnsprosess

1. Velg flyttetjeneste: La brukerne velge mellom forskjellige tjenester som fullpakking, transport eller kun lasting/lossing.

2. Velg type kjøretøy: La brukerne velge mellom forskjellige typer kjøretøy som passer til størrelsen på flyttelasset. Alternativene kan være som følger:

  • Liten varebil: Passer for mindre flyttinger, med en kapasitet på 12-16 kubikkmeter.
  • Stor varebil: Passer for større flyttinger, med en kapasitet på 18-20 kubikkmeter.
  • Lastebil: Passer for store flyttinger, med en kapasitet på 30-40 kubikkmeter.

3. Velg antall flyttearbeidere: La brukerne velge hvor mange flyttearbeidere de ønsker å ha tilgjengelig for flyttingen. Prisen per minutt kan vises som en indikasjon på kostnaden for antall flyttearbeidere.

Denne tretrinnsprosessen gir brukerne muligheten til å velge både tjeneste, type kjøretøy og antall flyttearbeidere. Dette kan hjelpe til med å tilpasse flyttingen etter deres behov og gjøre det lettere å velge de beste alternativene for flyttingen.

Bruk flytteappen for alle dine leverings- og flyttebehov.

Flytting

Butikk leveranser

Småflytting

Bærehjelp

Donasjon

Levering nettkjøp

Kontorflytting

Lagerflytting

Søppelkjøring

Planlegg og organiser flytteprosessen

Planlegging av flyttingen

Når det gjelder flytting, kan det være to hovedkategorier: lokalflytting og langdistanseflytting. Lokalflytting refererer til en flytting innenfor samme geografiske område, for eksempel innenfor samme by eller region. Langdistanseflytting refererer til en flytting over en lengre avstand, for eksempel fra en by til en annen eller fra et fylke til et annet.

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å gjøre flyttingen enklere er å planlegge og organisere godt i forkant. Dette inkluderer å bestemme når du vil flytte, hvor du vil flytte til, og hva som skal flyttes. Du bør også sørge for å ha alt nødvendig utstyr og materiale klart, som flyttekasser, bobleplast og tape.

Det er også viktig å informere alle relevante parter om flyttingen. Dette kan inkludere naboer, leverandører og ansatte. Det er også lurt å gi beskjed til posten og andre tjenester om at du har flyttet, slik at de kan sende posten din til riktig adresse.

Pakking og merking

En annen viktig faktor i en vellykket flytting er å pakke og merke riktig. Dette kan gjøre det enklere å finne ting når du kommer til din nye plass, og sikre at ting blir transportert på en trygg og effektiv måte.

Start med å pakke de tingene du ikke bruker ofte, som gamle klær og bøker. Merk deretter hver eske tydelig med hva som er inni, og hvilket rom det skal til. Dette gjør det enklere for flyttemannskapet å plassere esken på riktig sted når de kommer frem.

Husk også å pakke tunge gjenstander i mindre esker, slik at de er lettere å bære. Og sørg for å pakke skjøre gjenstander med beskyttende materiale, som bobleplast eller avispapir.

Flyttemannskap

En annen viktig faktor i en vellykket flytting er å velge riktig flyttebyrå. Det er viktig å velge et selskap som har erfaring og kunnskap om flytting av både private og bedrifter. Du bør også undersøke om selskapet har nødvendige tillatelser og forsikringer for å utføre flyttingen.

Når du har valgt et flyttebyrå, bør du også avtale en tid for når de skal komme og utføre flyttingen. Det er også lurt å gi flyttebyrået en liste over alle tingene som skal flyttes, og hvilke rom de skal til.

Kostnader

Flytting kan også bli kostbart, spesielt hvis du har mye å flytte. Det er viktig å sette av en realistisk budsjett for flyttingen, og å undersøke forskjellige flyttebyråer for å finne den beste prisen. Det kan også være lurt å undersøke om det er noen tilgjengelige tilskudd eller støtteordninger for flytting, spesielt hvis du flytter på grunn av jobb eller utdanning.

ØKONOMISK FLYTTING

Flytteappen - Din beste venn når du skal flytte

Flytteappen Flytt på Minutt! Din beste venn for flytting. Du betaler kun for tiden du bruker og du kan bestille direkte eller forhåndsbestille et flytteoppdrag. Se flyttebiler nærmest deg, (innen en radius på 10 km) som vises på et interaktivt kart. Med kun få enkle tastetrykk kommer flyttebilen til deg. Du betaler kun fra der de befinner seg til der flytteoppdraget avsluttes ved at du trykker på stoppknappen.

Dette kan du bestille med appen:

  • Flytting av boliger

  • Hente og levere tinger fra et lager

  • Flytte noen få tinger
  • Bærehjep

  • Bortkjøring og deponering av avfall

  • Mindre kontorflyttinger

MILJØVENNLIG FLYTTING

Ta vare på miljøet

Flytting kan også ha en negativ innvirkning på miljøet. Derfor er det viktig å tenke på miljøvennlig flytting når du planlegger flyttingen. Dette kan inkludere å sortere søppel og resirkulere, samt å velge et flyttebyrå som har miljøvennlige praksiser.

Du kan også vurdere å donere eller selge tingene du ikke trenger lenger, i stedet for å kaste dem. Dette kan redusere mengden avfall som genereres under flyttingen, og hjelpe andre som trenger tingene du ikke lenger bruker.

FLYTTEFORSIKRING

Sikkerhet og forsikring

Flytting kan være risikabelt, og det er viktig å sørge for at alle tingene dine er trygge og sikre under flyttingen. Derfor er det viktig å velge et flyttebyrå som har forsikring og garanti for å dekke eventuelle skader eller tap som kan oppstå under flyttingen.

Du bør også sørge for å sikre dører og vinduer på begge steder, både fra den gamle boligen og den nye. Dette vil hindre uønskede personer fra å komme inn i boligen din under flyttingen.

Oppsummering

Flytting kan være en stressende opplevelse, men med riktig planlegging og forberedelser kan du gjøre det så enkelt og smertefritt som mulig. Planlegg og organiser godt, pakke og merk riktig, velg riktig flyttebyrå, og sørge for at alt er trygt og sikkert under flyttingen. Tenk også på miljøvennlige alternativer for å redusere miljøpåvirkningen av flyttingen.